Sosyal Medya

Güncel

Tarsus’taki kazı ile ilgili Vatikan’dan açıklama geldi

CHP Milletvekili Atıcı’nın, “Aziz Paul’ün İncil’iyle ilgili Vatikan’ın talimatıyla Tarsus’ta gizli kazı yaptırıldığı” iddiasına Vatikan’dan açıklama geldi.



Vatikan’ın Ankara Büyükelçisi BaÅŸpiskopos Paul Russell, Hürriyet’e, “Vatikan’ın Tarsus’taki herhangi bir arkeolojik kazı veya baÅŸka faaliyete dahli yoktur” dedi. Büyükelçi, Vatikan’ın Tarsus’taki olayla iliÅŸkilendirildiÄŸi haberlerin “uydurma” ve “yanlış” olduÄŸunu söyledi.

Tarsus 82 Evler Mahallesi’nde gizlilik kararı içinde birinci yılını dolduran kazı evine girmeye çalışan CHP Mersin Milletvekili AytuÄŸ Atıcı, olaydaki esrarın Hıristiyanlığın önemli isimlerinden Tarsuslu Aziz Paul’ün kayıp Ä°ncil’i ile ilgili olduÄŸunu iddia etmiÅŸti.

Öte yandan Tarsus’taki gizemli kazının CumhurbaÅŸkanı’na mektup yazarak baÅŸlamasına neden olan Polis Memuru Mithat Erdal’ın eÅŸine yargıdan ÅŸok karar çıktı. EÅŸinin defineciler tarafından öldürüldüğünü bu nedenle ÅŸehit sayılması için dava açan Sibel Erdal mahkemeyi kaybetti. İçiÅŸleri Bakanlığı Sibel Erdal’dan mahkeme masrafı olarak 495 lira vekalet ücretini talep etti. Erdal; “FETÖ’cü müfettiÅŸlerin hazırladığı soruÅŸturma raporuna göre mahkeme karar verdi. Ben nasıl uÄŸraÅŸacağımı bilemiyorum. Özür beklerken bir de çocuklarımın rızkını talep ettiler’’ dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.